OKULUMUZ HAKKINDA

24.03.2015 2056

Okulumuz Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi’ndedir ve Kocaeli merkeze 27 km, Sakarya iline 18 km uzaklıktadır.

Okulumuza ismi verilen mahallemiz Sapanca Gölü kıyısınca uzanır. D.100 karayolu mahallemizi ikiye bölmektedir.Okulumuz D.100 Karayolunun kuzey kısmında yer almaktadır.

Eşme Mahallesi’nin kesin tarihi bilinmemekle birlikte Kurtuluş Savaşı sonrası yapılan antlaşmalarla Batı Trakya´da yaşayan Türklerle ,Rumlar karşılıklı mübadele yapılarak Balkan ülkelerinden gelen Türkler bölgeye yerleştirilmiştir.Mahallemizin okur yazar oranı  % 97  dir.

Okulumuz 1966 yılında eğitim öğretime başlamıştır. 6 derslikten ibaret olan okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 6 sınıf öğretmeni ve bir hizmetli bulunmaktadır.